Retro9

Malaysian Indie Band Resource

Malaysia Indie Band Info

Thanks Korang!

Thanks korang singgah blog R E T R O 9,soo kiteorang galakan korang untuk subscribe sebagai mail reader,supaya korang tak terlepas info-info yang terbaru dari kami.KLIK SINIuntuk subcribe,jgn lupa untuk verify e-mail ok!

RETRO9 CREW

Korang Ade Info?

Korang ade info?nak share ngan Retro9 dan orang lain? hantarkan ke mayoegg@gmail.com ataw buzz kami di Myspace kami

RETRO9 CREW

Hey Gadis Selamt Pagi - Kinetik Hati?






Info terbaru band Selamat Pagi Gadis..ramai yang tanye soo kami forwardkan dari mail yang kami terima dari mereka

"thanks utk sokongan pihak saudara disana...

actually kami dlm proses utk siapkn EP. skarang cuma tinggal 1 lagu lg je tengah mixing. lepas siap smua lagu, insyallah EP pertama kami akan keluar secepat mungkin. Harap pihak saudara akan memberi sokongan yg berterusan.

Majulah muzik tempatan"

Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Kami The Movie - Hari Raya Pertama




Semuanya telah terjawab apabila sebuah siri tv yang mendapat rating yang tinggi kini ke layar perak akan ditayangkan di pawagam pada Hari Raya pertama.Soo korang pi raya dulu pastu esok pi la tgk

Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Hujan dan Album Baru




Kepada raingers mmg dah taw dah ketibaan album-album nie yang sudah ada dipasaran edaran FMC. Terdapat 14 track untuk album kali ini dengan menampilkan lagu baru iaitu Dugaanya.

Dan aku plak tak taw lah mane lokasinya jumpa sebuah lagu dengan tajuk Muda.Lagu muda nie best dan sodap didengar.Soo ape lagik dah ade kat kedai-kedai tuh beli la seketul Rm25.90 je..

Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Modern Minimalis Glamour - The Times






For the long time kami x update sekarang kembali memposting..heheh. Seperti yang semua tahu The Times telah melancarkan album mereka Modern Minimalis Glamour tok para timers semua. Dalam album nie mengandungi 10 track

Single mereka Singapura Kuala Lumpur sudah cukup untuk megambarkan tentang kemeriahan lagu yang ada didalam album nie.Antara track yang menjadi pilihan kali nie
- Singapura Kuala Lumpur
- Kerusi Elektrik
- Khayal Khayalan

kepada yang belom dapatkan album The Times now go to kedai la grab it bebeyh.. Jgn didownload support sikit tak mahal pon. Jom ke page Myspace The Times dan di Amp



Track Listing :
1.ModernMinimalisGlamour
2.Khayal Khayalan
3.Tunjuk Perasaan
4.KerusiElektrik
5.Sisa Sisa
6.Manusia Serigala
7.Primadona
8.DiKhalayak Ramai
9.SingapuraKuaLaLumpur
10.KuTakut Kau Hilang




Clik Here to subcribe as a mail reader!

Baca Sepenuhnya Artikel Ini!