Retro9

Malaysian Indie Band Resource

Malaysia Indie Band Info

Thanks Korang!

Thanks korang singgah blog R E T R O 9,soo kiteorang galakan korang untuk subscribe sebagai mail reader,supaya korang tak terlepas info-info yang terbaru dari kami.KLIK SINIuntuk subcribe,jgn lupa untuk verify e-mail ok!

RETRO9 CREW

Korang Ade Info?

Korang ade info?nak share ngan Retro9 dan orang lain? hantarkan ke mayoegg@gmail.com ataw buzz kami di Myspace kami

RETRO9 CREW

Mathari



MATHARI-Bukan lagi sebuah name yang perlu dikatan baru dalam scene kita,Mathari telah ditubuhkan pada awal tahun 2000 dah 8 tahun pon bands nie yang dianggotai oleh:

Chad - Guitar
Wan - Bass
Man - Drum
Mat - Sampler
One - 1st Vox
Moon - 2nd Vox


Band ini juga berasal dari tempat yg same dengan band Bittersweet,Free Love,Muck dan Shizuka iaitu Ipoh,Perak.
Meraka datang dengan dua buah demo iaitu Mushahi dan
Travel Inside Anonymous.Cipataan pada lirik mereka juga berdasarkan hali band mereka sendiri dan yang selalunya
hanya nukilan imaginasi mereka sendiri.Lagu Mushahi
pernah dicartakan di X-Fresh Fm walaupun dikeluarkan
dari carta sebelum minikmati juara carta dari stesen radio tempatan itu.Jangan pulak rase pelik dan jelik kerana ahli
band ini banyak terpengaruh dengan cerita animasi seperti ultraman cosmos,teknologi dan porno adalah untuk hasil
nukilan muzik mereka.Walaupun mereka mempunyai kerjaya masing-masing hari-hari mereka tetap penuh dengan aktiviti untuk band meraka.Apa yang Mathari harapkan adalah mereka diberi peluang untuk bermain di gig-gig yang ade bukan kerana mengejar populariti ataw gilakan wang tetapi dengan adanya platform sebegini makan darah seni mereka tidak akan terkubur begitu sahaja.Jika ade mane-mane organizer yg ingin memberi peluang kepada Mathari bolehla contact mereka di mathari@gmail.com atau terus ke myspace mereka di www.myspace.com/mathari dan jgn lupa add mereka juga ok!
Disini mereka juga boleh mendownload lagu Mathari
Mathari - Mushashi

Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Chord Lagu

TQ MechanicalHeartOfSorrow
for this picture

Nie aku ade chord 2 buah lagu untuk dishare dengan korunk lagu Tentang Kita dan Now That I Can See dari bands Couple.Dah lame tak pergi jengok2 band nie perform, dengar khabar Couple akan perform dekat Melaka pada bulan 5 nie kalo tak silap lah dan mereka akan perform dengan beberapa band lain such as Nerdluck dan banyak lagi bands.Cukup-cukuplah mukhadimah kamu nie mayo hehehe,jgn lupe pembaca semua kalo ade tabs-tabs or band-band yg nak dikongsi boleh contact Mayo (tukang tulis) kat mayoegg@gmail.com or
yahoo massanger id cheese_ccx .

TENGTANG KITA by Couple

Intro
Gmaj Bminor
Dimana kaca yang bersepihan

Aminor Dmaj
Biar aku pijakkan

Gmaj Bminor
Dimana taufan yang bertiupan

Aminor Dmaj

Biar aku hadapkan


Chorus
C Gmaj
Kerana semua sudah tiada ertinya

C
Gmaj
Tengtang cinta,sudah tiada maknanya

Aminor Dmaj
Tentang cinta elok dilupakan semua

Gmaj Bminor
Dimana laut yang bergelora

Aminor Dmaj
Kan kuredah semua

Gmaj Bmaj
Dimana letaknya cinta kita

Aminor Dmaj
Kan kupijak semua

*repeat chorus




NOW THAT I CAN SEE by Couple

Directed & edited by Shamyl Othman

Intro
G B C D E B C D

Verse
Gmaj Bminor
Don't you know that i could see

C7 Dmaj
That you're not afraid of dying

Gmaj Bminor
Don't you know that i could see

C7 Dmaj
There is not much use for crying


Chorus
Aminor Dmaj
Now that i can see

Aminor Dmaj
Now that i believe

Diharap dengan adenye chord nie korang dapat leh try-try main lagu Couple pulak lepas nie..
Ape-ape pon trimas kepada semua terutama MechanicalHeartOfSorrow



Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Big Jam

"Dengan aweks mane plak si Noh nie"

Semalam lepas balik dari tengok Meet Uncle Hussain dengan Hujan kat Big Jam Hot FM,aku teringat nak post chord lagu dari band Couple, Sebelum tu aku ade dpt comment yang menyatakan "huhuh... aku pegi. tapi sempat tgk jinbara and hujan je.. hehehe.. hujan nye live agak tak best la.. hmmmm nape ek..? aku rse dlm album die lagi best..
".Pada pendapat aku Hujan perform agak baik walaupon aku rase ade some part kat lagu Aku Skandal tu lari sikit suara Noh .

Yang tak sedapnye aku terpakse balik awak disebabkan ade sedikit problem.Lepas pekena je lagu Hujan aku terus balik ..tak sempat aku nak layan Meet Uncle Hussain semalam miss lagik!!Kalo ade pembaca- pembaca yang tgk Meet Uncle Husaain perform pada Big Jam tu harap-harap dapat share dengan aku dan pembaca lain!!Kalo ade email aku ye kat mayoegg@gmail.com
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Nerdluck

Nerdluck

Nerdluck ~ Ditubuhkan pada awal tahu 2003 dengan lineup asal naim selaku vocal, memel 1st guitar, zaki 2nd guitar, kamal bassis dan emy drumer. Pada penghujung 2004 dua orang dari Nerdluck telah menarik diri, maka naim telah mengambil posisi sebagai vocal & 2nd guitar, kamal 1st guitar dan kemasukan ahli baru naza selaku bassis. Pada penghujung 2005 kami telah mengeluarkan demo yang dimuatkan dengan tujuh buah lagu. Selepas hampir setahun lineup kami berubah atas penarikkan diri oleh emy selaku drumer pada ketika itu, kini pengganti emy ialah anwar. Konsep asal kami berasaskan power pop n indie. selepas beberapa generasi nerd silih berganti kini kami mengubah konsep asal ke arah berlainan iaitu gabungan COUNTRY n RETRO. kami masih bebas dngan nama INDIE. music M'sia. Selamat berjuang kepada nerd2 semua!.

Unruk show/gig/event boleh jemput kami,kami akan berikan sepenuh tenaga kepad show kami.. sila kontek : Naim-0122042477 / Kamal-0142387938

Nerdlunk lebih terpengaruh kepada band yg mcam nie p-ramlee, sudirman, the magic numbers, the spinto band, the strokes .Jgn lupa add kami di myspa ye www.myspace.com/nerdluck jangan lupa dengarkan lagu kami juga di amp.channelv.com/nerdluck

Nerdluck - If I Go



Nerdluck - Bulan


dan korunk leh download lagu Nerdluck kat sini

Nerdluck - Desa Berdansa DOWNLOAD

Nerdluck - Ilmu DOWNLOAD

Temui kami di gig-gig berdeketan ok!!

thx for the support!


Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Hujan dan Meet Uncle Hussain



Hot Fm Big Jam 2008

wahhhh Meet Uncle Hussain dan Hujan ade kat sane soo ape tunggu lagi??Raingers2 mesti turun punya hehehhe...bermula pukol 10pg sampai la 12 malam korun head banging la kat sane ok lagik 1 info tempat die dekat sgt ngan lrt Taman Jaya,turun jek lrt bawah tuh sebelah die jekk...ok meh ramai2 kite g sane ok jumpe rainger ngan pakcik2 sekalian..
Date: 23 Feb 2008
Time: 10pg - 12tgh mlm
Venue: Bersebelahan LRT Taman Jaya
Artis: UNGU, ADIBAH NOOR, HUJAN, NURUL, RAMLAH RAM, MEET UNCLE HUSSAIN,SOFAZ, JINBARA, DAYANG NURFAIZAH, ELYANA, AKU, JAC, LIZA HANIM, FLOP POPPY, ADAM, NEW BOYZ, FIQ, IMRAN AJMAIN, NITRUS, MISHA OMAR, ALIF AZIZ, MILA, KRISTAL & PENYAMPAI-PENYAMPAI HOT FM.

Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Tabs Untuk Dikongsi

Hyee all kali nie Retro9 nak share tabs ngan korunk semua..ok kat sini aku ade letak tabs dari band Hujan maybe lepas nie aku dpt lebih tabs macam Bittersweet-Capital E ke?A Perfect Match ke?ataw dari band2 kesukaan korunk??Tabs nie aku dah wat dalam bentuk pdf kerana panjang sgt untuk aku terus publish pada site.Haa lagik satu Retro9 amat berbesar hati jika korunk dapat share tabs2 yg korunk ade dengan Retro9 dan user2 lain.Kalau korang nak promote band korunk kat sini pon boleh takde hal..just email aku kat mayoegg@gmail.com untuk share tabs and promote band korunk jgn lupe untuk vote retro9 dan vote band2 kesukaan anda di ROCKSTAR @RETRO9 thanks all for supporting!.
"SUPPORT OUR LOCAL SCENE"

Tabs Untuk Dikongsi

Hujan-Hiba DOWNLOAD
Hujan-Bila Aku Sudah Tiada DOWNLOAD
Hujan-Aku Skandal DOWNLOAD

"Sharing Is Caring"



Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

The Liberals



The Liberals telah wujud pada lewat tahun 2002 oleh andax pada ketika itu .Mula bertapak dari negeri hujung tanah malaya iaitu Johor. Ketika itu hanya andax sebagai anggota tunggal didalam band ini, didalam jangka masa tiada ahli band yang lengkap The Liberals menggunakan khidmat sessionis dari kalangan rakan - rakan untuk persembahan sehinggalah pada pertengahan tahun 2006 dimana Andax pada masa itu telah berhijrah ke Kuala Lumpur dan telah mencari ahli band yang lengkap iaitu: Ari (gitar), Abby (bass), Andax (vocal) dan Irwan (drum).

Kami hanyalah generasi baru yang cuba menyambung semula apa yang telah ditinggalkan oleh band-band lama sebelum kami (The Splatters, The Bollocks, No Survivors, Carburetor Dung, Acid Rain , Dirty Dog, Psycho Sickness, Karatz dsb) untuk terus bernafas di muka bumi ini. Sumbangan mereka didalam scene ini amat berharga pada kami, dan kami cuba untuk meneruskan perjuangan mereka.

Muzik kami lebih kepada aliran hardcore punk dan rock, dan kami menggabungkannya untuk mencari identiti muzik kami tersendiri. Banyak rujukan muzik kami adalah daripada band-band seperti The Casualties, GBH, The Exploited dan Acid Rain. Demo pertama kami iaitu "Kita Kawan Bukan Lawan" telah siap dan diedarkan sejak 7 Julai 2007. Muzik kami bukan sahaja untuk mereka yang bergelar punx tetapi ia boleh di dedengari oleh sesiapa sahaja.

Kami bukan bersaing untuk mendapat nama yang besar, kami hanya mahu melangkah keluar dari dunia yang suka "mengecop" antara satu sama lain dan akhirnya jatuh. Kami bermain muzik ini dan kami tahu apa yang perlu kami lakukan. Jika kami mengejar glamor semata-mata, kami takkan buat muzik yang mak bapak kami sendiri tak nak dengar (apatah lagi awek-awek yang hot nak dengar haha!). Kami cuba menerapkan muzik yang bertenaga dan lirik yang membuka mata dan minda dengan terus menggunakan semangat DIY.

PUNK DULU KINI SELAMANYA!







There are 6 tracks inside this demo:
punks not a gangster
kita kawan bukan lawan
dont need your revolution
aku bukan rockstar
harian metro
fuck you trendy bastard



Store Outlet
-Ricecooker Shop , Annexe Central Market
-Aunty Shop, Campbell Kuala Lumpur
-Digital D'Studio, Taman Universiti, Johor Baharu

DIY Distro
-Aniq (Kuala Terengganu) 6017 9511149

or contact Ari (60172972911) for Mail Order any D.I.Y distro are welcome to trade or purchase with discount price. for any performance booking contact Andax (60179255969)


Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

The Fridays


The Fridays,We're a nice and generous band...
Yeah, right. *sticks finger down throat*
You could add naive and potentially desperate to the list too, but to prove that we really are nice and generous (kalau boleh taknak la naive and potentially desperate sangat kot?), all our songs are fully DOWNLOADABLE. For no charge at all.
.
What people have said about The Fridays:-
"Gila lebat...macam bagus jer..." - Our friends

"...lu sek2 emola brader.boleh masuk geng2 The fridays la.hahahahaha....fuck emo..." - One of the little charmers at Valentine's@Havana. We find this remark very, well, amusing! I mean, us? Emo? LOL

"Ini band lima bintang!" - Fathullah Luqman Yusuf

Perhaps in my view The Fridays display music which represents the voice of triumphed rejects, out casted, those who live in the corner of the class, those who don't give a fuck about the system...average daily heroes facing the already fabricated, plastic and materialistic world." - Stalin Mark of UnderOneLabel Webzine

"What the fuck is this band hanging around in i-bands? They could be the next OAG..." - Siang, Umbrella Records exec, meaning NO disrespect at all for www.i-bands.net

"One of the many promising young bands on MySpace which have really snagged my ears. An almost perfect balance of great indie melodies, with some jangle and bits of punkish barre chords for a bit of dirt. Also blessed with confident singing and songwriting (a rare quality amongst new local bands)." - Joe Kidd, RICECOOKER

"Who the hell are these guys?" - Half the crowd at I-bands Music Showcase 2, Tunestone Studio Klang, Aug 2006



Here are the young men...
Why The Fridays?

The very essence of The Fridays as a name is simply an unassuming, practical name that works.

Coming to life out of sheer boredom in the somewhat transition periods of their lives, The Fridays, the main nucleus featuring socially stunted box bedroom rebel Acap F, local pinup boy Adib Azhari, the 'sixth Stroke' Syn Zulkifli (soon to leave in 2006 to attend college) and 'son of Mike Joyce' Abdul Azim, powered by bags and bags of Chilli Cheese Corntos and a steady diet of Yasmin Ahmad movies, started out playing the most idiotic and absurd rock & roll to ever come from an Ampang band. A few years down the line, nothing much has changed. The band still plays idiotic, absurd rock & roll with the addition of guitar anti-hero Yan Jimbit on guitars in place of Syn, mild mannered suburban punk rocker turned avantgarde minimalist Chey Bacteria in place of Azim (currently with pop combo Apple Juice). The latest additions to the band are the fashion-forward Jijot 'Kid Plekat' on guitars and the brooding M Said on synthesizers and keyboards, further beefing up (or messing up...whichever way you see it) the sound.

Basically the music can be described as bad-pop-music-played-by-easily-satisfied-simpletons, but indie pop/indie rock with punk rock leanings in all the right places is obviously a better description. Indie pop/indie rock laced with ironic optimism.

Discography...
Right click on any song you want and 'Save Target As'

Image Hosted by ImageShack.us
"With her dozen cats and her Haagen Dazs..."
2005 - Bigger Than The Both Of Us EP (Self Released)
Release Date: April 16th 2005
Siang's (Umbrella Records exec) favourite Friday record. The band's first foray into the whole recording thing, Bigger Than The Both Of Us was recorded in 2 hours on April 15th 2005 at ArtXCite Studio and two singles were released online on i-bands.net the following day.
Track Listing
1. Slingshot
2. Art School Cool
3. Lisa Simpson
4. Cheque
5. Leaving


Image Hosted by ImageShack.us
"Long rainy nights across November, stand in the shade..."
2006 - Love, Hate And Other Four Letter Words EP (Self Released)
Release Date: January 20th 2006
The sophomore slump =P. Most tracks have since been consistently featured in live performances. Love, Hate And Other Four Letter Words was recorded in a week at ArtXCite Studio in December 2005 and was released on January 20th 2006 and went on sale at Acoustic Music Station, Pertama Complex and Perfect Music, Campbell Complex on the same day.
Track Listing
1. Intro
2. White Socks & Dirty Clothes
3. I'm (Not) Over You
4.
These Are The Days
5. Sundae
6. Turn Around


Image Hosted by ImageShack.us
"Steal your sister's babydoll dress and let's rock out like it's 1994..."
2006 - My Blur Baby EP (Self Released)
Release Date: August 5th 2006
The 'cute one'. Comments include "Treading dangerously between painfully sweet pop melodies and driving rock & roll..." and "A guilty pleasure...". My Blur Baby was recorded at ArtXCite Studio in one night on July 9th 2006 and was released on August 5th 2006 at I-bands Music Showcase 2 at Tunestone Studio Klang.
Track Listing
1. Farting In A Car Full of People Isn't Rude, It's Screwed Up
2. Mr Biggles
3. Wondermilk
4. Mocha
5. Dancefloor
6. My Blur Baby


Image Hosted by ImageShack.us
"I wanna try and date Natalie and Serena C..."
2007 - Underdosing EP (Self Released)
Release Date: Feb 15th 2007
"Rapid growth..." "Mellow, very uncharacteristic of the band..." "Controversial...". FM, When We Win Blast Off and Altantuya were banned from radio while at the same time remaining favourites at live shows. Underdosing was recorded at ArtXCite Studio over three days starting from Jan 27th 2007, enjoyed a launching at MMU Malacca on Feb 13th 2007, and was released on Feb 15th 2007.
Track Listing
1. FM
2. Girl On Fire
3. When We Win Blast Off
4. Innocent
5. Free
6. Mad Pash
7. Altantuya


Compilations:

2006 - Come Together (Umbrella Records)
"Slingshot"
2006 - Revenge Of The Independents CD Sampler (Umbrella Records)
"Sundae"
2006 - Free Your Mind (ChaoticHeart Records)
"Mr Biggles"


Videography:

2007 - Valentine's Gig, Live At Little Havana (Zero Studios)
"Sundae" and "Slingshot"


Download The Fridyas Song:

The Fridays - Fm
DOWNLOAD

The Fridays - Girls On Fire
DOWNLOAD

The Fridays - Retro Fashion Victims
DOWNLOAD

The Fridays - Wondermilk
DOWNLOAD



Contacting The Band...
email: eva_aurora1@hotmail.com
phone: 0163037308 (Acap) or 0122383014 (Yan)

Don't worry. We play for FREE. If we are absolutely skint we might ask you for some gas and food money but in normal situations consider us there to rock out and have fun.
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Nak Blakon??

Haaa..nie bukan main main serius kadok punye betol...nie aku forward kan ape yg ditulis k..maybe sini platform korang nak bekembang minat music n belakon pon dlam cite ade kaitan ngan music gempak tuhh...apply la x rugi kan??ekekekke smoge bejayas!!yeahhh!!support our local scene!!


redeoscape is helping Razaisyam Rashid to produce a road movie "My Indie Rock Darling".

Are you the funniest or the coolest one in your circle of friends? We are looking for talents who appear between the ages 17-21. Fun & adventurous. We are casting now through Feb 22nd, 2007 but need submissions ASAP. We are shooting in KL Feb 26th - March 4th, 2008

Male (malay) 17-23 yrs old

If this is you, send us your photo and details:
myindierockdarling@gmail.com
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Free Love

Free Love started as a lo-fi band on the 1st of December 2002 in Ipoh, a small laid-back old town in Northwest Malaysia. Free Love originally began as a side-project band formed by Jay, Jay at that time was going through a hard time with his previous band that he played bass for, Bloodymary.

They classify their music as indie rock, lo-fi, noise pop, buzz pop, power pop, experimental, rock n' roll and whatever you want to call it. As long as you can dance and sing along with it.

For them, indie rock is about being who you are. Play what you want to play, as loud or as mellow as fuck, simple or sophisticated, sloppy or clean, fast or slow and do whatever you want to fucking do with yr songs. That's indie rock!

Love the music, leave yr bad attitude at home. Thank you.

Listen to our songs, here











Band Members:
mohd JAYzuan
:: vocals / guitars / harmonica
ducktoi (muck) :: guitars / vocals
ayiq (harmacy) :: drums
aie (ex-boneless mahoney / ex-muck) :: bass / vocals

Labels Type:
Indie

Snail mail us at:

Free Love
P.O Box 585,
30670, Ipoh,
Perak Darul Ridzuan,
Malaysia.

You can get our stuff at

Ipoh

Bodysurf Music
1B, Jalan Lim Bo Seng,
30300 Ipoh,
Perak Darul Ridzuan.

Kuala Lumpur

The Ricecooker
2.03, Mezzanine Floor,
The Annexe, Central Market,
Kuala Lumpur.

(The Annexe is the building immediately behind Central Market)

Cyberjaya

Free Lovers Cyberjaya Riot Crew
C1-2-11, Cyberia Condominium,
Jalan Multimedia,
63000 Cyberjaya,
Selangor Darul Ehsan.


Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Kompilasi Retro9 Vol 1

Kali nie retro9 mengeluarkan sebuah album kompilasi untuk anda download secara percuma sahaje pe lagik rembat laa mariii!! :)

Track Listing
01 Hijau - Butterflies
02 Couple - Tentang Kita
03 Bittersweet - A Perfect Math
04 Seven Days After - The Repugnance
05 Neverdeless - Gone
06 Kluk Kluk Adventures ft Meassew - Dia
07 Meet Uncle Hussain - Halunisasi
08 The Rhaman - Sekutu Kuat Berangan
09 Apple Juice - Couragous Love

Kompilasi Retro9 Vol:1
DOWNLOAD - Link 1
DOWNLOAD - Link 2


Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Gig Sekitar Anda




Aduh aku skang nie sebok ngan kolej maybe cuti raye cina dapat arr pegi gig berdekatan ...maybe korunk leh gi gig kat bawah nie check this:


Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Estrella

ESTRELLA

Formed in 2006, Estrella originally consisted of three members; Ashraf, Syariful Adzwan (Yob), and fronted by Liyana. In May 2006, the Troubaganger acoustic gig marked their first-ever performance, initially winning over the audience at cozy La Bodega KL. However, very soon after the three members were then reduced to the current two as Ashraf decided to leave the band for personal reasons

Armed with their guitars and heartfelt tunes, Liyana and Yob began circulating the local music scene with their own brand of acoustic music. Numerous open-mic sessions and gigs at notable shows around town followed suit; namely Moonshine, Troubadours, Doppelganger, and No Black Tie, and the band began to generate more attention for the duo from both the audience and the organizers.
















In June 2006, Estrella’s first single, ‘Take It Slow’ was featured in Troubadours’s “The Voices Next Door” compilation album, and the song was then taken by RedComm productions as part of the soundtrack for the SunSilk TV series Impian Illiyana which ran for 13 consecutive weeks. Gaining some pretty decent exposure in the media as well as the indie scene, friendships were also made with likeminded individuals and groups along the way, providing them with even more ideas and opportunity to grow musically

Having captured the attention of the Laguna Music masterminds, Estrella further evolved their genre from indie jazz to a slightly more complex sound, with dreamy and spacey after-effects. Under the suggestion of Laguna Music Producer, Jeffrey Little, the strummers now became a light band - with members, Shamsul Idzwan on percussions and Jeffrey Little, himself on drums.

Making rounds at gigs around town as a full band, Estrella’s biggest show yet was the ‘A Seven Collar Sonique Cinematique’ event in early 2007 as one of the opening acts for Seven Collar T-Shirt. In the following month, Estrella performed at the annual KL Sing Song 2007 show, alongside notable singer-songwriters like Azmyl Yunor, Pete Teo and Shanon Shah, which gave the band ample media exposure.

Having worked their way to perfecting their existing and new material, Estrella’s self-titled album was released on the 28th of December 2007. Following the release of the album, Estrella released two singles, ‘Ternyata’ & ‘Stay’, to reach-out to both the Malay & English markets.

Everyday musings and inward thoughts are the main elements in their music, using simplicity as the main staple. Being so new to the scene, Estrella is simply going with the flow, and taking in stride whatever it is that comes their way. Keep you ears peeled for this act, they’re bound to reach and capture the hearts of music-enthusiasts everywhere.

Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Komplot



Nie cket info pasal KOMPLOT yg diambil dari myspace dowang..

KOMPLOT is a coming together of creative young musicians from Malaysia, who aspire to bring the energy and authenticity back into rock music, as well as to breathe new life into the Malaysian rock arena. Currently consisting of five members, KOMPLOT are constantly experimenting with new ways of creating their ever-evolving dance-floor-friendly rock sound. Since their conception in 2006, KOMPLOT have captivated a growing number of listeners with their eclectic blend of styles of rock & roll, psychedelic funk, 70s groove, disco punk, metal and some jazz elements.














It all began from a casual dialogue between the group’s instigators, Amrud (guitarist) and Zac (singer), during one humble evening at a cafĂ© somewhere in downtown KL. This rendezvous took place in late 2004, a time when both of them could no longer contain their boredom towards the happenings in the local music scene. Alternating between sips of herbal tea and cigarette puffs, they caught themselves reminiscing about past experiences playing in different bands, and expressing their self-imposed frustrations toward the lopsided nature of the music industry. Zac and Amrud have known each other for some time, and what bonds them well was the fact that they share similar ideals and sentiments, as well as musical visions. The duo felt it was just the right time to finally start doing something new together. A new rock group became inevitable.


That evening ended with an agenda. 2005 turned out to be a long headhunting season for them as they went talent-scouting throughout the year to complete the group’s line-up. The first addition was the drummer Rizal, street name Chino, who used to play in Zac’s previous short-lived project band named Seemphoney. At such a young age, Chino possesses natural talent and carefree attitude, and his raw style of playing works well in KOMPLOT. The three of them went on without a bass player for a considerable amount of time. In spite of this, Amrud and Zac had begun writing materials and coming up with song ideas while constantly being on the lookout for a bass player.

It was sometime in mid 2006, when Hadi, a friend of the trio, expressed interest in filling in the position. Hadi, also known as Lizard, works as a sound engineer in a well-established professional recording studio. Not only he brings in a very much welcomed set of audio production skills, he also adds an interesting shade of color to the group, with his punk-oriented bass skills and the-devil-may-care attitude.

With four people in the line-up, the group was considered complete. Weekly rehearsals ensued and proved fruitful as they began to churn out new songs and juggle with different ideas. The music of KOMPLOT is basically shaped by each of the member’s vast array of musical inspirations, ranging from Black Sabbath to 60s Malay cult movie. They recorded their first song in early 2007, and named it ‘Konflik Pulau Panjang’, which later on known as just ‘Konflik’. The recording was raw and unpolished, but it was listenable. The song eventually caught many ears and the group began to draw attention.

It was during this time that Jeff came onboard unexpectedly, though welcomely, with his shiny saxophone. Zac got to know him at a show, and immediately imagined what a brass instrument would do to the music of KOMPLOT. Jeff nodded to Zac’s offer and became the youngest addition to the group. Jeff certainly widens the group’s musical spectrum with his jazz and funk influences. According to Amrud,

"the saxophone exerts certain organic feelings and emotions that simply can’t be achieved through just guitars and drums."

KOMPLOT became a quintet, and since then they had begun to actively rehearse and record whatever materials they’ve got. Having played in private parties,weird-weird shows, small gigs and distributed songs through the Internet, they slowly started to gain followers from different states in Malaysia. A few more shows are lined up for them throughout the second-half of 2007. It is in their current plan to release their material officially, and eventually breakout from the ‘cocoon’ and spread their music around the world.

DISKO TANPA RISIKO banner that is their shelter from this crazy world. What is the meaning of sanity when everything is just insane? Love. Gotta get it. Gotta dance. Gotta smile. Go be happy – this is DISKO TANPA RISIKO for all.It is an idea of having a day without no fuss.No harm , no drama , no chaos , no surprises. Just music, pure n clean. Move your body to this beats. A new tune for the right breeze. They go and flow for all music in Malaysia to an exploding point of just having fun without risks,and most of all they respect their seniors in the scene so much because to KOMPLOT there will never be KOMPLOT if it wasn’t for the seniors.

Long live MALAYSIA’S INDEPENDENT ROCK SCENE!!


Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Hijau




Setelah sekian lame retro9 x kasi info kat korunk nie aku nak reviews pasal 1 band nieee haaaa...name band nie mmg unik,sempoi,santai n mudah plak tuu..HIJAU namenyer..sedapkan???
ekkekeke..retro9 ade interview dowang arietuh..cawand menjadi maangse pertanyaan sooo chek this out...













Retro9=R9
Hijau=H

R9:sejarah penubuhan band korang macam mane???
H:mase tu aku ade lagu yg x smpt nk rakam kan ngan band lame aku.. so aku pon ade la cari dak2 yg nk wat band tapi x kesampaian.. x lame tu aku dikenal kan oleh kawan2 seorang budak yg minat nye same ngan aku... ps2 kebetulan die nk mntak keje kt shakey's same cam aku...
x lame dari tu aku ajak die wat band ngan lagu.. so die cakap ok.. xde hal.. mase tu aku ngan die je... main akustik.. mase tu kami ade 4lagu je... asal balik dari keje je kami blatih n wat lagu... pastu dak kajang nk wat gig kt kajang.. die tahu PELAT ade band so die ajak la kami.. mase tu xde bass n drumer.. pastu aku amek pemain bass band lame aku masok band ni.. pastu pelat cari drumer n jumpe nazs..

R9:asl ambek name band hijau??
H:HIJAU??? satu nye hijau warne islam.. senang di sebut.. mudah di eje.. orang da xyah nk tanye masut name band ni..sume orang da tau..

R9:dah bape lame korang wat band nie??
H:belom sampai setahun pon..

R9:slalunyer band2 local banyak men english song,dowang ckp kalo men lagu mlayu risiko..soo ape pendapat kowang plakk??
H:u pendapat masing2 la kan. klu aku la.. kite orang melayu kan kite la nyayi lagu bahase kite.. klu bkn kite sape lagi kan.. xkan omputih kot.. dorang xnk nyayi lagu kite..

R9:stakat nie bape ep/demo korang dahh ade??
H:baru demo yg pertame..
dlm proses yg kedue..

R9:macam mane nak dptkan ep/demo korang??
H:skang ni yg panorama da las kopi da x kuar da...
kalo mau mintak kt pelat la..

R9:korang nie ade sangkut paut ngan band Hujan?
H:xde lansung xde..

R9:stakat nie dah ade bape laguu??
H:30 kot.. tah pelat x abis2 wat lagu.. aku main je.. ade yg aku x ingat pon..

R9:perancangan hijau tok mase tedekat nie??
H:nak wat demo yg kedue n ep.. klu ade rezeki n duit album kot.. nk main lagi banyak gig n event..

R9:last word untuk orang2 kat luar??
H:thank kasih pade penghijau sume pasal sokongan korang.. dari kami orang xkanal sampai ade orang nk wat blog cite pasal kami.. thank kasih banyak2.. pade yg belom dengar lagu kami.. dengar2 kan la.. n selamat menjadi peng hijau..
assalammualaikom....

Hijau kan perform kat:
Date:3 Feb 2008
Time:4pm
Vanue:Peace To World 2008 at MCPA Hall,3 Floor

Date:24 Feb 2008
Time:2pm
Vanue:It's A Gig Dude at MCPA Hall

korang leh terus klik banner nie tok gi ke myspace Hijau...

pengHIJAU!


ataw terus kontek dowang tok gig or event :
Contact Us:
Pelat - 0172585198
Cawand - 0173088696
Kayrel - duster_well@yahoo.com

Baca Sepenuhnya Artikel Ini!