Retro9

Malaysian Indie Band Resource

Malaysia Indie Band Info

Thanks Korang!

Thanks korang singgah blog R E T R O 9,soo kiteorang galakan korang untuk subscribe sebagai mail reader,supaya korang tak terlepas info-info yang terbaru dari kami.KLIK SINIuntuk subcribe,jgn lupa untuk verify e-mail ok!

RETRO9 CREW

Korang Ade Info?

Korang ade info?nak share ngan Retro9 dan orang lain? hantarkan ke mayoegg@gmail.com ataw buzz kami di Myspace kami

RETRO9 CREW

EP Minie bakal dirilis



their EP will be out this December. more info log into MINIE
ayuh tempah la satu utk diri anda segera =]

Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Gig Minggu ini ..




JUMPA DI SANA =]
Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Bintang Batu semakin menempa nama


Pernah dengar Firasat Hati? Puisi Dewi ? Kalau pernah pasti korang kenal dengan band yg bergelar Bintang Batu yg semakin hari semakin mendapat tempat di hati para peminat musik dengan lagu mereka yg menarik hati. Bagi yang tak pernah dengar, ape kata korang cube dengar. Takrugi pon sbb mereka mmg berbakat. Bintang Batu dianggotai oleh Farhunt, Roland, BF, Yeop, Am & Ijam. Ep mereka jugak semakin mendapat sambutan hangat di setiap show yg melibatkan mereka. Ini adalah sedikit info yg diambil dari blog mereka :

Bintang Batu started from just a bunch of buddies. Some of us used to played in other bands before and got experienced performing in night clubs. End of year 2007, we have started to get serious eventough by that time we still have got no permanent drummer. Luckily ambobzeela, our best clique since we 1st started to become bands which is on that time known as 'flabbergast'are willing to session us on recording matter. During April 08', we've succesfully produced our own Ep's titled 'Epik No. 1' which contains 3 songs, Jantung, Firasat Hati & Puisi Dewi. Until today we have sold and gave away for nearly 300 copies to public. May 08 we starts to performs our 1st gigs at Paul's Place. So far, we've performed at Sabah, Melaka, Selangor and Klang Valley Area. And we're hoping to tour lot more places soon.
Mahu mendengar musik mereka? Click la kat sini : BINTANG BATU
Mahu mereka beraksi di gig kamu ? Call la di sini : 016 -3569000 / 0174338325

Ep & Tee mereka masih di pasaran. Sila la berhubung dengan mereka melalui myspace mereka utk sebarang keterangan lanjut.


Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

single pertama SELAMAT PAGI GADIS

hey, pasti ramai yang ternanti-nanti single band SELAMAT PAGI GADIS kan ?
nak beli ? mao dapatkan ? marila ramai-ramai kite serbu KAMI gig di bukit jalil sabtu ini

SINGLE PERTAMA SELAMAT PAGI GADIS AKAN DIJUAL DI SITU ..

mengandungi 3buah lagu dengan kualiti yg amat memuaskan. ayuh la kawan.

bawak duit lebih .. simpan utk SINGLE Selamat Pagi Gadis.

TERHAD OKE.

Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Vials


assalamualaikum, ini ada band yang aku tak begitu sure band baru or lame tp mengikut yang tertera di amp channel diorang, band ini telah ditubuhkan pada tahun 2006. Agak susah mencari info tentang Vials ini, yg dikenalkan oleh saudara AzizulHakim. Tertera di myspace milik diorang yang mereka terdiri dari 6 ahli band yg tidak diketahui siapa, mereka baru sahaja habis merekod 3 buah lagu untuk komen dari korang para peminat musik tempatan. Mereka juga telah bersedia untuk bermain di gig. Untuk panggilan gig atau sebarang pertanyaan, bolehla contact Vials di 0163676637(VIALS)

Click sini >> VIALS untuk mendengar lagu mereka.

TAK RUGI WEYH! trust me :)

btw, mari ramai2 serbu bukit jalil sabtu ini :)

Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Nerdluck - Desa Berdansa




out now ape lagik rembat la..
visit : www.myspace.com/nerdluck



Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Kami The Movie


Kami The Movie - Cerita nie memang best macam2 unsur masa kehidupan remaja di ketengahkan, cuma bagi aku ending die je agak kurang laa..hope ada Kami The Movie2

Soo kepada korang yang belum tgk ..pi la tgk tak rugi pon..and kat sini aku listing Kami The Movie Punya OST ok

Gig Kami pada 18/10/2008 sabtu dekat Stadium Putra Bukit Jalil..

Tracklist:

01 meet uncle hussain - pari pari di bawah angin
02 laila's lounge - mawar khayalan
03 harmacy - riuh
04 dragon red - k.a.m.i (kerana aku masih ingat)
05 couple - hey now!
06 meor - hari hari autistik
07 twickheads - guris
08 telebury - stars belong to us
09 love me butch - this is our year
10 sharidir - kamu
11 bittersweet - going into the big black hole
12 koffin kanser - berong
13 the aggrobeats - we got soul
14 they will kill us all - secret episodes
15 butterfingers - 1000 tahun (kami mahu hidup)


Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Raya Gig - Nahh Kau



Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Hujannn Lebat


Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Oh Chentaku - Debut Album



suitcase, a scarf and the departure
( coming soon )
tunggu la korang.. ;p
Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!

Selamat Pagi Gadis - EP info


Maaf, seribu kali maaf. Itu je mampu kami cakap kat korang rakan2 Sepagian sekalian. Kenapa? Di atas masalah teknikal yang agak ketara seperti memasuki Sekolah Menengah Teknik, dan juga Universiti Teknikal, pengeluaran EP kami terpaksa di tangguhkan ke satu masa yang akan di beritahu kelak. Harap bersabar.

EP yang di keluarkan nanti akan di muatkan beberapa lagu baru SPG.

Sepagian2 sekalian nak material dari kami?

di atas permintaan ramai, sementara ini, kami akan me'release'kan CD single Waktu Indah Dahulu bersama 2 lagu bonus, Bicara dan Panahan Elektro sahaja.

Apa ni weh, penat kami vote cover EP ngan design tees, tup2 x keluar. SPG ni karut la.

Jangan risau, cover EP yang korang dah vote itu, kami akan gunakan pada pengeluaran EP nanti. Cover single kami, x sama dengan design2 cover EP Brader ICAK mahupon Ceria Clothing. Harap bersabar.

Kami menyusun 20 jari di atas masalah teknikal ini.


Clik Here to subcribe as a mail reader!
Baca Sepenuhnya Artikel Ini!